Laks på flue

Danmarks første efiskebog! “Laks på flue” er en gennemført guide i, hvordan man fisker laks på fluestang i alle verdensdele.

Bogen gennemgår alle de praktiske og tekniske aspekter af passionen for at fiske atlanterhavslaks på flue. Laks på flue kan både bruger som fagbog og som inspiration og problemknuser på fisketuren. Bogen har kapitler om laksens udbredelse, liv og adfærd. Samt aspekter om miljø og biologi. Den rummer også en gennemgang af de lande, hvor man kan fange atlanterhavslaks.

Bogen gennemgår blandt andet

  • tørflue,
  • vådflue
  • nymfefiskeri
  • opstrømsfiskeri
  • stripping
  • traditionelt nedstrømsfiskeri.

Samtidig indeholder den viden og taktik om, hvordan man fisker i store som små vandløb samt i havet og søer, og hvordan man varierer og optimerer sit fiskeri.

Laks på flue indeholder også en grundig gennemgang af fluestænger, fluehjul, liner, fluer og andet grej, som skal bruges til fluefiskeri efter på laks.

Foto: Ole Nelander Ziegler
Foto: Ole Nelander Ziegler

Om forfatteren:
Steen Larsen har fisket laks i over 35 år, og arbejdet som fotograf og journalist med fiskeri som speciale. Han har skrevet flere bøger samt produceret fiskefilm. “Laks på flue” er krydret med en håndfuld af Steen Larsens korte anekdoter, som inspiration for læserens eget fiskeri.

Bogen er med farvebilleder og tegninger, og omfanget svarer til ca. 160 trykte bogsider.

Bogen udkommer nu som Danmarks første efiskebog og kan købes her

Læs en anmeldelse af efiskebogen her

Læs omtale af efiskebogen her

One thought on “Laks på flue

Comments are closed.